Een soundtrack maken

filmmuziekZet de televisie aan en je hoort muziek: bij documentaires, reclames, maar ook bij speelfilms en tekenfilms. Filmmuziek wordt doorgaans gebruikt om een bepaalde sfeer op te roepen, bijvoorbeeld als er iets spannends gebeurt of op het punt staat te gebeuren, of om de emoties van de acteurs te onderstrepen.

 

In deze anderhalf uur durende workshop voorzien de leerlingen, onder leiding van twee muziekdocenten van Factorium, een cartoon van een geluidstrack. Zij doen dit met gebruikmaking van (Orff-)instrumenten, alledaagse attributen èn hun eigen stem. Zowel de stemmen als de geluidseffecten en de muziek worden samen bedacht en opgenomen.

 

Tijdens deze workshop wordt een beroep gedaan op 21ste eeuwse vaardigheden: alleen door intensief samenwerken en door een beroep te doen op ieders creativiteit komen de beide groepen tot een mooi resultaat, dat zij ter afsluiting van de workshop aan elkaar laten zien èn horen.

doelgroep groep 6 t/m 8. Aantal deelnemers: hele klas, te verdelen in 2 groepen.
datum in overleg
lesduur 90 min.
lesplaats op eigen school of bij Factorium
materiaal Orff-instrumentarium (event. te verzorgen door Factorium) en attributen uit de klas, event. te verzorgen door Factorium
kosten € 180, -- per workshop van 90 min. Eenmalig € 40.-- extra indien gebruik gemaakt wordt van instrumenten van Factorium.

 

meer informatie print