Voor altijd jong! Over opa's en oma's

Opa's en oma's spelen vaak een grote rol in het leven van opgroeiende kinderen. Nergens passen opa's en oma's zo veel op als in Nederland. Daarom hebben we hen centraal gesteld in een aantal dans-, drama- en muziekworkshops.

 

Dans groep 1 t/m 4: Dansen over voorwerpen uit grootmoeders tijd.
Er staat een grote, ouderwetse koffer op zolder. Van wie zou die nou zijn? Zullen wij eens kijken wat er allemaal inzit? Hé, is dat niet de bril van oma? En die tol, die kroontjespen, dat breiwerkje...
De kinderen gaan samen met de dansdocent aan de hand van voorwerpen uit grootmoeders tijd een nostalgische dansles beleven.

 

Dans groep 5 t/m 8: Hoe dansten opa en oma toen zij jong waren?
Oma en opa stonden vroeger ook op de dansvloer. Maar hoe dansten zij eigenlijk toen ze jong waren?
De kinderen gaan samen met de dansdocent op ontdekkingsreis in de danswereld van toen: Swing, twist disco, allerlei dansstijlen komen langs.

 

Drama groep 5 t/m 8
In woonzorgcentrum ‘De Rozentuin’ wonen alleen maar ouderen, 80 plussers. Ze zijn misschien niet allemaal even kwiek en mobiel meer, maar daar zijn ze niet minder hip of stoer door. In ieder geval is geen enkele dag in ‘De Rozentuin’ hetzelfde.
De opa’s en oma’s die daar wonen maken gezellige, grappige, ontroerende en ook wel ondeugende dingen met elkaar mee. Zo voelen zij zich nog steeds jong!

Een dramaworkshop, geïnspireerd op de ‘Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar’ en aangepast aan de leeftijd van leerlingen uit groep 5 t/m 8. In deze dramaworkshop hebben de leerlingen een grote inbreng bij de spelopdrachten en scènes die uitgevoerd worden en kruipen ze voor even in de huid van een 80 plusser.

 

Muziek groep 1 t/m 8
'M’n opa, m’n opa, m’n opa... ' Wie kent dit lied niet van Hetty Blok en Leen Jongewaard? Een gouwe ouwe, die nog steeds met veel plezier gezongen wordt.
Maar er zijn nog veel meer leuke liedjes over opa’s en oma’s, waarin de belevenissen van kinderen met hun opa en oma worden bezongen. We voegen hier een leuke begeleiding op (Orff-)instrumentarium of boomwhackers aan toe en zingen en luisteren naar muziek uit opa’s en oma’s tijd.
De hogere groepen gaan zelf creatief aan de slag en schrijven een eigen opa- en oma-lied.
Zo is er voor elke groep wat wils.

 

Als u voor elke groep twee workshops afneemt, kunt u alle opa’s en oma’s uitnodigen voor het opa- en oma-concert na afloop.

 

Tip: u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf met de kinderen de opa’s en oma’s in een verzorgingstehuis een leuke middag te bezorgen.

 

 

doelgroep groep 1 t/m 8
datum in overleg
lesduur groep 1 t/m 4: 45 minuten per workshop, groep 5 t/m 8: 60 minuten per workshop. Indien gevolgd door een presentatie: minimaal 2 workshops per groep.
lesplaats eigen school of Factorium
kosten groep 1 t/m 4: €45, -- per workshop, groep 5 t/m 8: €60, -- per workshop. Gebruik en vervoer muziekinstrumenten (optioneel): €40, -- . Presentatie: €40, -- per docent per uur

 

meer informatie print